KİRALAMA KOŞULLARI

KİRALAMA KOŞULLARI

KİRALAMA KOŞULLARI

Sürücü Belgesi

Nissa Car Rental filosundan araç kiralayabilmek için “Sürücü Yaşı” ve “Ehliyet Süresi” kriterleri aşağıdaki gibidir. Kiralama süresince ek sürücü hizmeti kullanılacaksa, ek sürücünün de “Sürücü Yaşı” ve “Ehliyet Süresi” kriterlerini taşıması gerekmektedir. Latin alfabe kullanılmamış ehliyet sahibi sürücüler, kiralama esnasında ehliyetleri ile birlikte Uluslararası Ehliyetlerini ibraz etmek durumundadırlar. Yurt dışından gelen sürücülerin ehliyetleri ülkemizde 6 ay süre ile geçerlidir.

 

Araç Sınıfı Sürücü Yaşı Ehliyet Süresi
Ekonomik Sınıf 22 2
Kompakt ve Standard Sınıf 23 3
Intermediate ve Premium Sınıf 25 3
Üst, Lüks ve Minibüs Sınıfı 28 5

 

Ek Sürücü

Kiralanan aracın, kiralayan sürücü dışında başka bir sürücü tarafından kullanabilmesi için “Ek Sürücü” hizmetinin satin alınması gerekmektedir. Ek sürücü de, aracı kiralayan sürücü gibi araç teslim alım esnasında orada bulunmak, kimlik ve ehliyet bilgilerini kiralama esnasında görevli personele ibraz etmek, Kiralama kontratında bilgilerinin var olduğundan emin olmak ile yükümlüdür. Aksi halde kiralama kontratında kayıtlı olmayan sürücüler tarafından meydana gelecek hasarlarda sigorta ve kasko korumaları devre dışı kalacak, tüm sorumluluk kiralayan ve kazaya karışan sürücü üzerinde olacaktır. 

 

Yakıt Politikası
Full depo zorunluluğumuz yoktur. Kiralayan, aracı teslim aldığı seviyedeki yakıt miktarı ile teslim etmekle yükümlüdür. Kiralayan, eksik getirilen yakıt için “Eksik her bir birim için 200 TL Yakıt Ücreti + 200 TL Hizmet Bedeli” ödemeyi kabul  ve beyan eder. Ayrıca Kiralayanın aracı teslim alınınandan daha fazla yakıt ile iade ettiği durumda, yakıt bedeli iadesi yoktur. 

 

Km Sınırı

Araçlarımızda kiralama gün sayısına göre değişkenlik gösteren günlük kilometre sınırımız vardır. Kiracı, kiralama sonunda Km Sınırını aştığı her bir Km için KDV dahil 3 TL ödeyeceğini kabul ve beyan eder. Lütfen günlük km sınırı için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.

 

1 Günlük Kiralamalarda KM Sınırı 300 Km
2 -3 Günlük Kiralamalarda Günlük Km Sınırı 250 Km
4-7 Günlük Kiralamalarda Günlük Km Sınırı 200 Km
8-14 Günlük Kiralamalarda Günlük Km Sınırı 150 Km
15-30 Günlük Kiralamalarda Günlük Km Sınırı 110 Km

 

Sigorta

Araçlarımızda %4 muafiyetli standart Rent a Car kaskosu mevcuttur. Kiracı, kaza ya da hasar durumunda kiracı aracın muafiyet bedelini ödemeyi kabul ve beyan eder. Aracın lastikleri, cam aksamı, alt takımı kasko kapsamı dışındadır. Kiracı aracın hor ve dikkatsiz kullanılması, yanlış yakıt doldurması gibi hatalar sonucu doğabilecek tüm masrafları karşılayacak olduğunu kabul ve beyan eder. Kiracı, Kiralama kontratı üzerinde kayıtlı olmayan bir kişinin aracı kullanması, araçla kapasitesinden fazla yolcu taşınması, alkol ve ya uyuşturucu etkisi altında aracın kullanılması sebeplerinden kaynaklı bir kaza durumunda sorumluluğun Kiracıda olduğunu kabul ve beyan eder. Kiracı, aracı yapılı olmayan veya off-road olarak tabir edilen bölgelerde kullanması halinde araca gelebilecek herhangi bir hasar durumunda sigorta ve kaskonun  yine devre dışı kalacağını bilir ve doğacak hasar masraflarını  karşılamayı kabul ve beyan eder. Aracın çalınması durumunda kiracı mutlak suretle aracın ruhsatını ve  anahtarını ibraz etmek zorundadır. Aksi halde sigorta kapsamı gereği emniyeti suistimal olarak nitelendirilir ve sigorta devre dışı kalır

Şirketimiz bünyesince size sunulan ek koruma sigortaları ile hasar durumlarında oluşabilecek masraflardan alınan sigorta paketine göre muaf olabilirsiniz. Burada en önemli husus, her ne kadar ek koruma sigortası satın alınsa da, hasar durumularında Kiracı, aracın ve kazaya karışan bütün araçların (3. Şahısların araçları dahil)  hasarlı fotoğraflarını aracı yerinden hareket ettirmeden çekmekle, hasarın gerçekleştiği bölgedeki yetkili kolluk gücünden (Polis, Jandarma) resmi hasar tespit tutanağı ve alkol testi tutanağı edinmekle, aracı teslim aldığı Nissa istasyonunu bilgilendirmekle yükümlü olduğunu kabul ve beyan eder. Aksi halde  satın alınan ek koruma sigortaları  geçersiz olacaktır.  Ek koruma Sigorta Çeşitlerimiz aşağıdaki gibidir.

 

  1. Lastik Cam Far Sigortası (LCF)
    Aracın ön camı, lastiklerinde ve farlarında kiralama süresince hasar oluşması durumunda doğacak masrafları kapsar.

 

  1. Mini Hasar Sigortası (CDW)

Çarpışmaya bağlı olmadan meydana gelen 1500 TL’ye kadar olan hasarları (park yeri, ufak çizikler, lastik -cam-far hasarları vb) müşteri beyanı ile polis raporuna gerek kalmaksızın teminat kapsamına alır.

 

  1. Muafiyetsiz Full Kasko (SCDW)
    Rezerve edilen araç grubuna göre 700 EUR ile 1500EUR arasında değişen Kiracı sorumluluğundaki muafiyet bedelleri  vardır. Kiracı bir hasar durumunda hasar bedeline bakılmaksızın araç grubuna göre belirlenen 700 EUR dan 1500 EURO ya kadar olan muafiyet bedelini ödemeyi kabul eder. Kiracı dilerse bu opsiyonel sigortayı satın alıp muafiyet bedelini ortadan kaldırır ve hasar durumunda hiçbir sorumluluk almaz.

 

Araç Tipi
İnternet sitemizde görünen araç resimleri örnek resimlerdir. Marka ve model garantisi verilememektedir. Rezerve etmek istediğiniz aracın muadili veya bir üst grubu (ücrete tabi olmaksızın) size tedarik edilecektir.

 

Trafik Cezaları – HGS/OGS

Kiracı kiralama süresince kiraladığı araç için oluşabilecek bütün trafik cezalarını, özel otoyol ücretlerini, köprü, tünel gibi özel geçiş ücretlerini ödeyeceğini kabul ve beyan eder. Bazen trafik cezaları veya ücretli yol geçişleri sistemlere geç yansıdığından çok geç tebliğ edilebiliyor. Bu durumda kiracı kiralama bitiminden sonra Nissa Ofisine tebliğ edilen trafik cezalarını ve ücretli yolların geçiş ücretlerini de ödemeyi kabul ve beyan eder.

 

Findex Sorgusu

Rezervasyon işlemi tamamlandıktan sonra rezervasyonun kesinleşmesi, aracınızı alabilmeniz için finansal kredi notunuzu öğrenmek için ilgili Nissa ofisi personeli sizinle irtibat kuracaktır. Findex sorgusu T.C. kimlik numaranız ve T.C Bankalarında kayıtlı olan cep telefonu numaranız ile yapılabilmektedir. Sorgulamada bu bilgiler alındıktan sonra T.C Bankalarında kayıtlı olan ep telefonu numaranıza gönderilen mesajı onaylamanız gerekmektedir." Onay işlemi sonucuna göre araç uygunluğu konusunda tarafınıza bilgi verilecektir.

 

Depozito

Nissa Ofislerinden araç kiralayabilmek için kiracının kendi adına düzenlenmiş Master ya da Visa kredi kartı olması gerekmektedir. Depozito işlemi kiralama için zorunlu bir işlemdir. Depozito tutarı kiralanan araç grubuna göre farklılık gösterir. Depozito işlemi satış işlemi değildir, bloke işlemidir. Kiracını kredi kartındaki depozito tutarı kadar limit banka tarafından bloke altına alınır ve kiracı aracı iade ettikten 21 İŞ GÜNÜ sonra bu bloke kaldırılır.  Depozito işlemlerinde kesinlikle AMEX ya da DEBIT card kullanımı söz konusu değildir.  Sadece Visa ya da Master Kredi kartı ile depozito işlemi yapılabilir. Lütfen aşağıda ki araç gruplarına göre depozito tutarlarını gösteren tabloyu inceleyiniz.

 

ARAÇ GRUBU DEPOZİTO TUTARI
Ekonomik ve Kompakt Sınıf 3000 TL
Orta ve Standard Sınıf 3700 TL
Full Size, SUV, Minibüs 5250 TL
Premium ve Lüks Sınıf (Çift Kredi kartı talep edilebilir) 6000 TL

 

Ödeme
Rezervasyon işlemi sırasında sadece ön ödeme yapıldıysa, geriye kalan ödeme aracı alırken kredi ya da banka kartları ile yapılabilir. Ödemenizi Nakit olarak da dilediğiniz para biriminde yapabilirsiniz. (Lira,Dolar, Euro, Pound)

 

Sınır Dışı Seyahat
Aracın Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışına çıkarılması yasaktır.

 

Nissa Car Rental, araç kira bedeli, araç depozito bedeli, araç muafiyet bedeli ve yukarda verilen bilgileri gerekli gördüğü durumlarda önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.

 

Saygılarımızla.


Nissa Car Rental

BİZİMLE BÜYÜMEYE NE DERSİNİZ?

Partnerlik başvurusu için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

HEMEN BAŞVUR

Ayrıcalıklı fiyatlar ve fırsatlar için abone olun!

  • E-posta abonelerine özel fırsatlar
  • Gelen kutunuzu açın ve tasarruf edin
  • Hiçbir fırsatı kaçırmayın

Aklınız kalmasın! Nissacarrental.com’dan ödeme yaparken %100 Güvenli Ödeme Altyapısı 3D Secure / SSL ile Güvence altındasınız. Ödeme yapabileceğiniz kredi kartları : Visa / Master / Amex

GİRİŞ YAP